ΡΥΤΙΔΕΣ

Οι ρυτίδες δημιουργούνται είτε από ενδογενείς είτε από εξωγενείς παράγοντες. Οι εξωγενείς παράγοντες (ηλιακή ακτινοβολία, στρες, ρύπανση, διατροφή, βαρύτητα, φροντίδα δέρματος) εξαρτώνται από τον τρόπο ζωής του κάθε ατόμου. Οι ενδογενείς παράγοντες είναι η γενετική μας προδιάθεση, η κληρονομικότητα, οι ελεύθερες ρίζες καθώς και η πάροδος του χρόνου. Πρόκειται για ένα ”αθροιστικό φαινόμενο”, που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Είναι μια αργή διαδικασία το αποτέλεσμα της οποίας φαίνεται ύστερα από μερικές δεκαετίες.

Όσο περνούν τα χρόνια τα κύτταρα πολλαπλασιάζονται με πιο αργούς ρυθμούς και τα βαθύτερα στρώματα του χορίου λεπταίνουν και ατροφούν. Τα λιποκύτταρα κάτω από το επίπεδο του χορίου ελαττώνονται και χάνουν τον όγκο τους. Αυτό σημαίνει ότι μειώνεται η ικανότητα του δέρματος να αυτο-επουλώνεται κι έτσι το δέρμα γίνεται λεπτό και ευαίσθητο. Το υποκείμενο δίκτυο των ελαστικών ινών του κολλαγόνου είναι δομικό σύστημα στήριξης για το δέρμα.

Όταν χάνει την ελαστικότητά του χαλαρώνει διότι καταστρέφεται σημαντικό μέρος των ινών του χορίου. Συγχρόνως, οι σμηγματογόνοι αδένες ατροφούν στερώντας το από την προστατευτική δράση των υδατολιπιδικών επιστρώσεων κι έτσι η ικανότητά του να παραμένει ενυδατωμένο ελαττώνεται, με αποτέλεσμα να γίνεται ξηρό και αφυδατωμένο.

Στα ΝewDay προσφέρουμε μη επεμβατικές εφαρμογές, αναίμακτες υψηλής αποτελεσματικότητας που λειτουργούν ποιοτικά και χρονικά του αποτελέσματος μιας επέμβασης. Επιλέξτε ό,τι σας ταιριάζει και αναγεννηθείτε.