ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΧΟΣ

2.topiko-paxosΣτο σώμα μας έχουμε 2 στρώματα λίπους. Ένα επιφανειακό πυκνό και ένα πιο βαθιά που είναι χαλαρότερο και προκαλεί την εικόνα του «τοπικού πάχους». Βρίσκεται κυρίως κάτω από το πηγούνι, στους βραχίονες, την κοιλιά, τους μηρούς, τους γοφούς, τις γάμπες, τους αστραγάλους. Δε «φεύγει» με τη δίαιτα, ενώ χαλάει τις αναλογίες και τη συνολική εικόνα του σώματος.

Στους άνδρες εμφανίζεται πιο συχνά στην κοιλιά και τα πλάγια, σαν «σωσίβιο», και η κατανομή του μοιάζει με την εικόνα του μήλου. Στις γυναίκες εμφανίζεται πιο συχνά στους γοφούς, στους μηρούς και τους γλουτούς και η κατανομή του μοιάζει με την εικόνα του αχλαδιού αν και μετά την εμμηνόπαυση σωρεύεται περισσότερο στην μέση και την κοιλιά.

Η πιο συχνή παρεξήγηση είναι ότι, κάνοντας στοχευμένη γυμναστική (spot exercise), σε μία περιοχή θα περιορίσουμε το τοπικό πάχος. Η αλήθεια είναι ότι έτσι γυμνάζεται μια ομάδα μυών και όχι το λίπος. Για καλύτερο αποτέλεσμα μπορεί να βοηθήσουν μόνο οι νέες μέθοδοι ιατρικής αισθητικής στον τομέα της λιπογλυπτικής και λιπόλυσης  που προκαλούν στην πράξη  διάλυση του λίπους και βελτίωση της εικόνας της κυτταρίτιδας σε περιοχές του σώματος με εντοπισμένο λίπος όπως η κοιλιά, τα “ψωμάκια” στους γοφούς, οι γλουτοί, τα γόνατα κ.α.
Μη επεμβατικές εφαρμογές, αναίμακτες, υψηλής αποτελεσματικότητας λειτουργούν ποιοτικά και χρονικά του αποτελέσματος μιας επέμβασης. Επιλέξτε ό,τι σας ταιριάζει και αναγεννηθείτε.