Μύθοι και αλήθειες σε σχέση με το αδυνάτισμα

ΜΥΘΟΙ

Δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από διαφημίσεις τροφών που επιταχύνουν τις καύσεις όπως πχ η άποψη ότι το γκρειπφρουτ βοηθάει στην απώλεια βάρους είναι ανυπόστατη.

Δεν υπάρχουν φάρμακα που σας βοηθούν να “κάψετε” λίπος.

Οι στερητικές δίαιτες απώλειας βάρουςσυνοδεύονται από μεγάλη μείωση της μυικής μάζας άρα και στη μείωση του βασικού μεταβολικού ρυθμού, όχι μόνο στη φάση της δίαιτας αλλά και μετά τη διακοπή της. Επομένες τέτοιες λύσεις, στις οποίες πολύς συχνά καταφεύγουν ειδικά οι νέες γυναίκες οδηγούν σε περαιτέρω αύξηση του σωματικού βάρους.

Τα μπαχαρικά δεν σας αδυνατίζουν. Η άποψη ότι τα μπαχαρικά και τα πικάντικα φαγητά αυξάνουν τις καύσεις είναι τελείως λανθασμένη.

Ο καφές και το τσιγάρο αυξάνουν τον μεταβολισμό. Οι κίνδυνοι για την υγεία σας θα είναι πολύ περισσότεροι από το όποιο όφελός σας σε σχέση με το μεταβολισμό.

ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Πίνετε πολύ νερό. Το νερό βοηθάει στην αποβολή των τοξινών, στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και της κατακράτησης των υγρών.

Κάνετε πολλά και συχνά γεύματα. Κάθε φορά που τρώμε ο οργανισμός μας καίει ένα ποσό θερμίδων για τη διαδικασία της πέψης. Όσο πιο πολλές φορές λοιπόν αναγκάζουμε το πεπτικό μας σύστημα να λειτουργήσει, τόσο πιο πολλές θερμίδες καίμε. Γι΄αυτό το λόγο είναι προτιμότερα τα πολλά μικρά γεύματα, αντί του ενός μεγάλου καθημερινά.

Κάνετε την κίνηση τρόπο ζωής. Ακόμα και οι δουλειές του σπιτιού όπως η κηπουρική αλλά και η καθαριότητα των χώρων του σπιτιού σας, μπορούν να σας βοηθήσουν να τονώσετε τον μεταβολισμό σας.

Αυτό που σίγουρα πρέπει να κάνετε είναι να συμβουλεύεστε τους εξειδικευμένους διατροφολόγους NewDAY.