fbpx

Το καλοκαίρι που περιμέναμε τόσο καιρό, ΕΦΤΑΣΕ! Ο λαμπερός ήλιος και η δροσερή θάλασσα είναι η πρώτη μας επιλογή για τις ιδανικές διακοπές, συνήθως σε κάποιο ελληνικό νησί ή παραθαλάσσια περιοχή. Ωστόσο, αν δεν προσέξουμε, ο καυτός ήλιος μπορεί να αποτελέσει επικίνδυνο παράγοντα για την υγεία του δέρματος μας. Για να μην μας επιφυλάξει η περίοδος των διακοπών μας, δυσάρεστες
εκπλήξεις σε πρόσωπο και σώμα μπορούμε να ακολουθήσουμε τις εξής συμβουλές:

  1. Η ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

    Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι -επειδή διαθέτουν σκουρότερο τόνο δέρματος- θεωρούν πως δεν έχουν λόγο να ανησυχούν για την προστασία της επιδερμίδας τους, γεγονός που δεν ισχύει. Φυσικά, όσοι έχουν ανοιχτό τόνο δέρματος και κοκκινίζουν εύκολα πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικοί και να χρησιμοποιούν αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας (τουλάχιστον 30SPF). Όμως συμβουλή μας είναι πως όλοι πρέπει να χρησιμοποιούμε σωστή αντηλιακή προστασία καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

  2. ΤΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ

    Αντίθετα με ότι συνηθίζουν οι περισσότεροι, το αντηλιακό είναι πλήρως λειτουργικό μόνο όταν εφαρμόζεται 20 λεπτά -τουλάχιστον- πριν βγει κάποιος εκτός σπιτιού. Η σωστή τοποθέτηση γίνεται  μετά την εφαρμογή της κρέμας προσώπου και σίγουρα πριν το μακιγιάζ.

  3. Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

    Αν κάποιος εργάζεται σε εξωτερικό χώρο, πρέπει να χρησιμοποιεί αντηλιακό με

    δείκτη 50SPF και να φοράει ειδικά ρούχα. Δεν χρησιμοποιούμε αντηλιακά μόνο στη παραλία, αλλά σε κάθε περίπτωση υπαίθριας δραστηριότητας. 

  4. ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΔΕΙΚΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 

    Στις διακοπές, αρκετοί άνθρωποι επιθυμούν να μαυρίσουν γρήγορα και γι’ αυτό επιλέγουν ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος που προστατεύει από την ακτινοβολία UVA και UVB, αλλά με χαμηλό δείκτη προστασίας. Είναι απαραίτητο να διασφαλίσουμε ότι το αντηλιακό μας είναι ανθεκτικό κατά του νερού και ότι έχει δείκτη προστασίας 30SPF ή περισσότερο. Τα υπόλοιπα αντηλιακά θα προστατέψουν από το να καεί η επιδερμίδα μας αλλά όχι και από τον καρκίνο του δέρματος. 

  5. ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ 10πμ-4μμ

    Περιορίζουμε το χρόνο που είμαστε εκτεθειμένοι στον ήλιο από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι. Εκείνες τις ώρες η ακτινοβολία του ήλιου είναι πιο έντονη. Εξασκούμε τον κανόνα της σκιάς. Αν η σκιά είναι μικρότερη από εμάς, τότε οι ακτινοβολίες βρίσκονται στην κορύφωσή τους. Τότε, καλό θα ήταν να αναζητήσουμε ένα σκιερό μέρος.

  6. ΠΙΝΟΥΜΕ ΑΦΘΟΝΟ ΝΕΡΟ & ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ

    Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει σε υψηλά επίπεδα, ο οργανισμός μας –που αποτελείται από μεγάλο μέρος από νερό- μπορεί να αφυδατωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα,

    δημιουργώντας προβλήματα σε δέρμα και όργανα. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να ενυδατώνουμε τακτικά το σώμα μας με πρόσληψη νερού, αποφεύγοντας ροφήματα που λειτουργούν διουρητικά (καφές, αλκοόλ κλπ). 

  7. ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΡΙΑ ΓΕΥΜΑΤΑ

    Είναι σημαντικό να αποφεύγουμε τα γεύματα που είναι πλούσια σε λιπαρά και καρυκεύματα όταν βρισκόμαστε στη παραλία για μπάνιο. Επιλέγουμε ένα καλό πρωινό για να μην πεινάσουμε τις ώρες που θα είμαστε στη θάλασσα και προτιμάμε ελαφριά μεσημεριανά γεύματα (σαλάτες, φρούτα, χυμούς). Είναι προτιμότερο να αφήσουμε το κύριο γεύμα για αργά το απόγευμα ή βράδυ. 

  8. ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ

    Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στην περίπτωση που λαμβάνουμε φάρμακα τα οποία μας κάνουν πιο ευάλωτους στον ήλιο. Αυτά περιλαμβάνον συγκεκριμένου είδους αντιβιοτικά, αντι-φλεγμονώδη, φάρμακα πίεσης και χημειοθεραπείες. Ακολουθούμε τις συμβουλές του ιατρού μας για τις ώρες λήψης των φαρμάκων και την έκθεση στον ήλιο.

  9. ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

    Πολλοί γονείς νομίζουν πως ένα μακό μπλουζάκι που φοράει το παιδί τους, το προφυλάσσει από την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας. Κάτι τέτοιο δεν είναι ακριβές, καθώς ένα λευκό μπλουζάκι προσφέρει βαθμό προστασίας SPF περίπου 7, ενώ όταν αυτό βραχεί (π.χ από τη θάλασσα), η προστασία μειώνεται κατά προσέγγιση στο 3. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να βάζουμε αντηλιακό ακόμα και κάτω από τη μπλούζα των μικρών παιδιών στη παραλία. 

  10. ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

    Συνήθως όταν είμαστε κάτω από μια τέντα ή μέσα σε ένα όχημα, δεν θεωρούμε πως

    χρειαζόμαστε αντηλιακή προστασία. Όμως, αν βρισκόμαστε κοντά στη θάλασσα, σε τζαμαρία ή μεταλλικές επιφάνειες, οι μακροχρόνιες αντανακλάσεις της ηλιακής ακτινοβολίας μπορεί να επιδράσουν στο δέρμα μας πολύ έντονα. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να βάζουμε αντηλιακό και σε αυτές τις περιπτώσεις.

  11. ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΣΩΣΤΕΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

    Πριν τις διακοπές μας και σίγουρα αμέσως μετά, πρέπει να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για την επαγγελματική περιποίηση του δέρματος μας σε πρόσωπο και σώμα για την προστασία και αποκατάσταση από τις φθορές της ηλιακής ακτινοβολίας. Οι εξειδικευμένες αισθητικές εφαρμογές των επαγγελματιών αισθητικών αντιμετωπίζουν με αξιοπιστία και ασφάλεια κάθε ανάγκη της επιδερμίδας.

Αρχική

find us on social media :

Call Now Button