fbpx

Σίγουρα οι διακοπές δεν είναι και η καλύτερη περίοδος για απώλεια βάρους, καθώς όλοι επιζητούμε την χαλάρωση και το καλό φαγητό. Ωστόσο, ακολουθώντας κάποια μικρά tips μπορείτε να γευτείτε όλα όσα σας αρέσουν χωρίς να αυξηθεί το βάρος σας.

  • #1 TIP
    Ξεκινήστε τη μέρα σας πάντα με ένα πλούσιο πρόγευμα. Εκτός του ότι θα σας τονώσει και θα σας βοηθήσει να αντεπεξέλθετε στις απαιτήσεις της ημέρας, θα σας κρατήσει χορτάτους για πολλές ώρες. Έτσι, θα αποφύγετε να καταφύγετε σε γρήγορες αλλά καταστροφικές λύσεις όπως τυρόπιτες, παγωτά και άλλα τέτοια γεύματα που σας επιβαρύνουν με πολλές θερμίδες. To καλύτερο πρωινό είναι γάλα ή γιαούρτι, δημητριακά και φρούτα. Αν είστε σε ξενοδοχείο μπορείτε να δοκιμάσετε καθέ ημέρα από το μπουφε από μια ¨παχυντική¨ τροφή σε μικρή ποσότητα.
ΤΡΟΦΕΣΘΕΡΜΙΔΕΣ
ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ  (1 κουτάκι)150
ΠΑΓΩΤΟ ΑΠΛΟ (1 μπάλα)160
ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΡΦΕ (1 μπάλα)320
ΤΥΡΟΠΙΤΑ (1)350-450
ΜΙΛΚ ΣΕΙΚ (1 ποτήρι)280
ΜΠΙΡΑ (1 κουτάκι)145
ΣΟΥΒΛΑΚΙ (1 με πίτα)350-450
ΤΟΣΤ (1)300-350
ΚΡΕΠΑ (1)300-400
  • #2 TIP
    Στο κύριο γεύμα επιλέξτε ένα κύριο πιάτο με σαλάτα,  αποφεύγοντας τηγανιτές και λιπαρές τροφές. Μπορείτε όμως να δοκιμάσετε καθέ ημέρα από μια ¨παχυντική¨ τροφή αλλά σε μικρή ποσότητα.
  • #3 TIP
    Προσοχή στα ποτά! Αν το βράδυ βγείτε έξω για ποτό φροντίστε το δείπνο να είναι ελαφρύ. Αποφύγετε μαζί με το ποτό την κατανάλωση ξηρών καρπών, προτιμήστε καροτάκι και αγγουράκι.
ΠΟΤΑΘΕΡΜΙΔΕΣ
ΚΡΑΣΙ (1 μεζούρα)68
ΟΥΙΣΚΙ(1 μεζούρα)105
ΟΥΖΟ(1 μεζούρα)150
ΒΟΤΚΑ(1 μεζούρα)97
ΤΖΙΝ(1 μεζούρα)95
ΜΠΙΡΑ (1 κουτάκι)145
  • #4 TIP
    Προσοχή στο νερό ! Η θερμοκρασία του σώματος στον άνθρωπο διατηρείται σταθερή μέσα σε στενά πλαίσια, ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Η αύξηση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος, όμως, προκαλεί μείωση της αποβολής της θερμότητας του σώματος και αναπτύσσεται υπερθερμία. Έτσι, τους καλοκαιρινούς μήνες το σώμα αποβάλλει αυτήν την “επιπλέον” θερμότητα μέσω της εφίδρωσης. Η αυξημένη εφίδρωση οδηγεί σε απώλεια νερού και ηλεκτρολυτών όπως κάλιο και νάτριο, που περιέχονται στον ιδρώτα. Για να αποφευχθεί, λοιπόν, η αφυδάτωση είναι απαραίτητη η κατανάλωση νερού και των τροφών που είναι πλούσιες σε νερό, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες όπως φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Πίνετε πολύ νερό και αποφύγετε να σβήσετε τη δίψα σας με αναψυκτικα που είναι πλούσια σε ζάχαρη.
ΤΡΟΦΙΜΑ% ΝΕΡΟΥ
ΜΑΡΟΥΛΙ95
ΑΓΓΟΥΡΙ95
ΝΤΟΜΑΤΑ95
ΜΠΑΝΑΝΑ75
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ60
ΤΥΡΙ35
ΜΠΙΣΚΟΤΟ5
  • #5 TIP
    Περπατήστε, Κολυμπήστε, Χορέψτε. Ξεκινώντας από τις διακοπές  κάνετε την κίνηση τρόπο ζωής! Μια γυναίκα 71 κιλών καίει περίπου:
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΘΕΡΜΙΔΕΣ
Περπάτημα 30΄165
Χορός 30΄153
Κολύμπι 30΄273

Αρχική

find us on social media :

Call Now Button