fbpx

Όλοι αγαπάμε το καλοκαίρι, τις όμορφες στιγμές, τις βουτιές στην παραλία. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν «κίνδυνοι» που πρέπει να προσέξουμε όσον αφορά το δέρμα μας. Παρακάτω θα βρείτε μερικά tips που αφορούν την φροντίδα του δέρματός μας τους καλοκαιρινούς μήνες ώστε να εξασφαλίσουμε ένα λαμπερό, υγιές και όμορφο δέρμα. Κρατήστε σημειώσεις…

1. ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ , ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ και… ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ!

Την πιο όμορφη εποχή του χρόνου, η ανεμελιά είναι το κύριο χαρακτηριστικό της, ωστόσο, οι βλαβερές ακτινοβολίες του ήλιου καραδοκούν. Αρκετοί άνθρωποι ξεχνούν το αντηλιακό, ενώ μάλιστα πολλοί απ’ όσους το χρησιμοποιούν, συνήθως το εφαρμόζουν αφού εκτεθούν στον ήλιο. Εκτός από την σωστή και καθημερινή αντηλιακή προστασία (μεγαλύτερη από 30 SPF), καλό θα ήταν να ανανεώνετε το αντηλιακό σε τακτικά χρονικά διαστήματα έτσι ώστε να παρέχει διαρκή προστασία. 

2. ΕΛΑΦΡΥΤΕΡΑ ΡΟΥΧΑ – ΕΛΑΦΡΥΤEΡΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Το καλοκαίρι η υψηλή θερμοκρασία επιβάλει να φοράμε ελαφρύτερα και λιγότερα ρούχα. Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι είναι πως και το δέρμα μας, χρειάζεται λιγότερο “βάρος”, επιλέγοντας πιο υδατικά καλλυντικά ή καλυπτικά προϊόντα μακιγιάζ. Μια καλή επιλογή είναι η αντικατάσταση ενός κρεμώδους καθαριστικού δέρματος, από ένα ήπιο αφρώδες καθαριστικό προϊόν για την καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας. 

3. ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ & ΤΟ ΔΕΡΜΑ

Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει σε υψηλά επίπεδα, ο οργανισμός μας μπορεί να αφυδατωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, δημιουργώντας προβλήματα σε δέρμα και όργανα. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να ενυδατώνουμε τακτικά το σώμα μας με πρόσληψη νερού, ενώ καλό είναι να αποφεύγουμε ροφήματα που λειτουργούν διουρητικά (καφές, αλκοόλ κλπ.). Ταυτόχρονα, μπορούμε να επιλέξουμε ένα all-day-moisturizer με δείκτη προστασίας SPF 30+, το οποίο θα ανανεώνουμε τακτικά (ιδανικά κάθε 2-4 ώρες), ώστε η επιδερμίδα μας να είναι επαρκώς ενυδατωμένη.

4. Η ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Αν και συνήθως λέγεται πως το καλοκαίρι αποφεύγουμε την έντονη χρήση προϊόντων απολέπισης για να μην επιβαρύνουμε την επιδερμίδα, η τακτική και ήπια απολέπιση βοηθά στην καλύτερη ανάπλαση του δέρματος και στην απορρόφηση του αντηλιακού. Μπορούμε να αφιερώσουμε μια ή δύο ημέρες την εβδομάδα για ένα ελαφρύ peeling στο σπίτι ή μια φορά στις 10 ημέρες για μια επαγγελματική απολέπιση σε ένα Κέντρο NewDay.

5. ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΗ ΣΚΙΑ

Αν και τα σύγχρονα αντηλιακά προϊόντα είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά και προσφέρουν σημαντική προστασία από τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία, η ασφαλέστερη επιλογή είναι πάντα η σκιά. Μην ξεχνάμε πως ακόμα και σε ένα σκιερό μέρος υπάρχει επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας η οποία αντανακλάται από διάφορες επιφάνειες (παράθυρα, μεταλλικές επιφάνειες ή θάλασσα) και χρειάζεται αντηλιακή προστασία ακόμα και όταν δεν είμαστε εκτεθειμένοι άμεσα στον ήλιο.

Αρχική

find us on social media :

Call Now Button