10 Συμβουλές για τον Αύγουστο

Το καλοκαίρι είναι αδιαμφισβήτητα η πιο ξέγνοιαστη εποχή του χρόνου.
Ο λαμπερός ήλιος και η δροσερή θάλασσα είναι η πρώτη μας επιλογή για τις ιδανικές διακοπές, συνήθως σε κάποιο ελληνικό νησί ή παραθαλάσσια περιοχή.
Όμως αν δεν προσέξουμε, ο ζωοδότης ήλιος μπορεί να αποτελέσει επικίνδυνο παράγοντα για την υγεία του δέρματος μας.
Για να μην μας επιφυλάξει η περίοδος των διακοπών μας, δυσάρεστες εκπλήξεις σε πρόσωπο και σώμα μπορούμε να τηρήσουμε 10 απλές συμβουλές:

  1. Η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη για όλους.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι επειδή διαθέτουν σκουρότερο τόνο δέρματος θεωρούν πως δεν έχουν λόγο να ανησυχούν για καρκίνο του δέρματος, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Φυσικά όσοι έχουν ανοιχτό τόνο δέρματος και κοκκινίζουν εύκολα πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικοί και να χρησιμοποιούν υψηλό δείκτη προστασίας (με τουλάχιστον 30 SPF).

 

  1. Το αντηλιακό είναι αποτελεσματικό όταν εφαρμόζεται σωστά

Αντίθετα με ότι συνηθίζουν οι περισσότεροι, το αντηλιακό είναι πλήρως λειτουργικό μόνο όταν εφαρμόζεται 20 λεπτά τουλάχιστον πριν βγει κάποιος εκτός σπιτιού. Η σωστή τοποθέτηση γίνεται  μετά την κρέμα προσώπου που συνήθως χρησιμοποιεί κάποια και πριν το μακιγιάζ.

 

  1. Ειδική προστασία για εργασία ή διασκέδαση στο ύπαιθρο

Αν κάποιος εργάζεται ή διασκεδάζει σε εξωτερικό χώρο, πρέπει να χρησιμοποιεί αντηλιακό με δείκτη 50 και ειδικά ρούχα. Δεν χρησιμοποιούμε αντηλιακά μόνο στη παραλία, αλλά σε κάθε περίπτωση υπαίθριας δραστηριότητας.

 

  1. Επιλέγουμε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας

Στις διακοπές, αρκετοί άνθρωποι επιθυμούν να μαυρίσουν γρήγορα και γιαυτό επιλέγουν μεν ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος που προστατεύει τόσο κατά της ακτινοβολίας UVA και UVB, αλλά με χαμηλό δείκτη προστασίας.
Είναι απαραίτητο να διασφαλίσουμε ότι το αντηλιακό μας είναι ανθεκτικό κατά του νερού και ότι έχει δείκτη προστασίας 30 ή περισσότερο. Τα υπόλοιπα αντηλιακά θα προστατέψουν από το να καεί η επιδερμίδα μας αλλά όχι και από τον καρκίνο του δέρματος.

 

  1. Αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο από 10πμ έως 4μμ.

Περιορίζουμε το χρόνο που είμαστε εκτεθειμένοι στον ήλιο από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι. Εκείνες τις ώρες οι ακτινοβολίες του ήλιου είναι πιο έντονες.
Εξασκούμε τον κανόνα της σκιάς.
Αν η σκιά είναι μικρότερη από εμάς, τότε οι ακτινοβολίες βρίσκονται στην κορύφωσή τους. Τότε πρέπει να αναζητήσουμε ένα σκιερό μέρος.

 

 

  1. Πίνουμε άφθονο νερό και αποφεύγουμε το υπερβολικό αλκοόλ

Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει σε υψηλά επίπεδα, ο οργανισμός μας –που αποτελείται από μεγάλο μέρος από νερό- μπορεί να αφυδατωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, δημιουργώντας προβλήματα σε δέρμα και όργανα.
Γι αυτό είναι απαραίτητο να ενυδατώνουμε τακτικά το σώμα μας με πρόσληψη νερού, ενώ καλό είναι να αποφεύγουμε ροφήματα που λειτουργούν διουρητικά (καφές, αλκοόλ κλπ).

 

  1. Αποφεύγουμε τα βαριά γεύματα στη παραλία

Είναι σημαντικό να αποφεύγουμε τα πλούσια γεύματα με πολλά λιπαρά και καρυκεύματα, όταν βρισκόμαστε στη παραλία για μπάνιο.
Επιλέγουμε ένα καλό πρωινό για να μην πεινάσουμε τις ώρες που θα είμαστε στη θάλασσα και προτιμάμε ελαφριά μεσημεριανά γεύματα (σαλάτες, φρούτα, χυμούς). Είναι προτιμότερο να αφήσουμε το κύριο γεύμα για αργά το απόγευμα ή βράδυ.

 

  1. Προσέχουμε ιδιαίτερα αν λαμβάνουμε φαρμακευτική αγωγή

Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στη περίπτωση που λαμβάνουμε φάρμακα τα οποία μας κάνουν πιο ευάλωτους στον ήλιο.
Αυτά περιλαμβάνον συγκεκριμένου είδους αντιβιοτικά, αντι-φλεγμονώδη, φάρμακα πίεσης και χημειοθεραπείες. Ακολουθούμε τις συμβουλές του ιατρού μας για τις ώρες λήψης των φαρμάκων και την έκθεση στον ήλιο.

 

  1. Προσέχουμε τα ρούχα που φοράνε τα παιδιά μας

Πολλοί γονείς νομίζουν πως ένα μακό μπλουζάκι που φοράει το παιδί τους, το προφυλάσσει από την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας.
Κάτι τέτοιο δεν είναι ακριβές, καθώς ένα λευκό μπλουζάκι προσφέρει βαθμό προστασίας SPF περίπου 7, ενώ όταν αυτό βραχεί (π.χ από τη θάλασσα), η προστασία μειώνεται στο 3 περίπου. Γιαυτό είναι απαραίτητο να βάζουμε αντηλιακό ακόμα και κάτω από τη μπλούζα των μικρών παιδιών στη παραλία.

 

  1. Αφιερώνουμε λίγο χρόνο σε προστατευτικές αισθητικές θεραπείες

Πριν τις διακοπές μας και σίγουρα αμέσως μετά, πρέπει να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για την επαγγελματική περιποίηση του δέρματος μας σε πρόσωπο και σώμα για την προστασία και αποκατάσταση από τις φθορές της ηλιακής ακτινοβολίας.
Οι εξειδικευμένες αισθητικές εφαρμογές των New DΑΥ αντιμετωπίζουν με αξιοπιστία και ασφάλεια κάθε ανάγκη της επιδερμίδας.